Home » Wet Wheels

Wet Wheels

 

Ja hoor, ook mensen met een fysieke handicap of beperking kunnen leren duiken en op een veilige, verantwoorde en leuke manier mee genieten van de prachtige onderwaterwereld!

 

We noemen hen de 'Wet Wheelers'.

 

 

Vanaf het brevet van 2*Duiker kan een kandidaat de opleiding volgen om begeleider te worden van duikers met een handicap. Zowel in het zwembad als in open water wordt de kandidaat getraind om een duiker met een handicap op te leiden en te begeleiden.Het brevet Gespecialiseerd Begeleider kan worden behaald indien de kandidaat reeds beschikt over het brevet van begeleider.

Hij/Zij wordt opgeleid  om alle handelingen uit te voeren die nodig zijn om te duiken met een niveau D-duiker. De Wet Wheels Instructeur  is in essentie verantwoordelijk voor de opleiding en evaluatie van Wet Wheelers en Begeleiders en Gespecialiseerd Begeleiders.

De Wet Wheels-Instructeur/Trainer is in essentie verantwoordelijk voor de opleiding en evaluatie van Wet Wheels-Instructeurs en voor het algemene Duikonderricht met betrekking tot duikers met een handicap.