Specialisaties:

Profiel en bevoegdheden specialty brevetten:

Inschalingen van specialisaties naar VVW specialisaties:

Een Specialty behaald bij een andere organisatie dan VVW kan "ingeschaald" worden naar een VVW Specialty, op voorwaarde dat deze Specialty ook ingericht wordt door VVW.

 

Informatie verzekering & specialisaties:

Alle specialisaties (ook de niet VVW specialisaties) zijn verzekerd door de verzekeringsmaatschappij van VVW! Hier wordt het duiken zelf bedoeld, niet de opleiding voor het verkrijgen van de Specialty!

Men dient ervoor te zorgen dat men duikt binnen de bevoegdheden van het Specialty brevet dat de duiker heeft (al dan niet een VVW-Duik brevet). 

Om zich in regel te stellen met de verzekering van de niet VVW Specialisaties dient men zich te registreren. (Bijvoorbeeld: een Rebreather Specialty of bijvoorbeeld een Nitrox-brevet dat niet werd ingeschaald bij VVW.)

Via dit web formulier kan je de niet VVW  specialisatie registreren, zodat je verzekerd bent:
http://tinyurl.com/reg-niet-vvw-duiken-specialty

Specialisatie–opleidingen van VVW-Duiken zijn uiteraard wel verzekerd.

 

Informatie bevoegdheden:

Decompressieduiken zijn enkel toegelaten / verzekerd wanneer de Specialty decompressie of gelijkwaardig (andere organisatie) behaald werden en volgens de bevoegdheden van dit brevet gedoken wordt.

Nitrox duiken zijn enkel toegelaten / verzekerd wanneer de Specialty Basis Nitrox of gelijkwaardig (andere organisatie) behaald werd en volgens de bevoegdheden van dit brevet gedoken wordt.