Home » Wet Wheels Niveau A

Wet Wheel Niveau A

Volwaardige duiker op 2*D-niveau

 

 Een Wet Wheel duiker Niveau A is in het water een volwaardige duiker op 2*D-niveau en kan en mag veilig duiken met een gewone duiker (min. 3*D) als buddy, tot een diepte van max. 30 meter.

De kandidaat heeft minstens 15 duiken als niveau B. Hij heeft alle controlepunten met succes uitgevoerd en toont hiermee aan dat hij/zij veilig kan duiken, persoonlijke noodsituaties kan oplossen, en een andere duiker in moeilijkheden kan helpen en reddingen kan uitvoeren. Dit betekent dat eens in het water een Niveau A Wet Wheelers kan fungeren als een efficiënte duikbuddy en is dan gebrevetteerd om te duiken met 1 andere duiker, minimum een 3*Duiker of gelijkwaardig.

Opmerking: een Niveau A Wet Wheeler die tevens de Kwalificatie Duikleidingen heeft behaald mag onder bepaalde omstandigheden ook duiken met minimum een 2*Duiker, ttz. beiden moeten dan minstens 18 jaar zijn, goed vertrouwd zijn met de duikstek en duikomstandigheden, ze hebben allebei minstens 100 u gelogde duiken, en ze zijn tijdens de duik beperkt tot max. 20 m diepte.

 

Voorwaarden:

  • Lid zijn van een NELOS-club.
  • Minimum 14 jaar oud zijn.
  • Medisch geschikt bevonden worden door een arts van de Medische Commissie om de duiksport aan te vangen. Deze houdt rekening met het advies van een arts gekozen door de duiker met een handicap. De volgende jaarlijkse medische herkeuringen mogen gebeuren door een arts naar keuze (typisch de behandelende arts) eventueel in overleg met een arts van de Medische Commissie.