Home » Wet Wheels Niveau D

Wet Wheel Niveau D

Kan begeleid veilig duiken

 

Een Wet Wheeler Niveau D kan in het water veilig maar niet zelfstandig duiken en moet duiken met twee Wet Wheel-begeleiders (min. een 3*D/Gespecialiseerd Begeleider plus een 2*D/Begeleider, of min. een 2*D/Gespecialiseerd Begeleider plus een 3*D/Begeleider), tot een diepte van max. 15 meter.

De kandidaat heeft die controlepunten met succes uitgevoerd die aantonen dat hij/zij mits de nodige bijstand veilig kan duiken. De kandidaat was echter niet in staat om alle controlepunten uit te voeren die aantonen dat hij/zij onafhankelijk persoonlijke noodsituaties kan oplossen en elementaire handelingen kan uitvoeren zoals bijvoorbeeld het klaren van de oren, of autonoom zwemmen onder water, of het eigen trimvest bedienen of de duikbril terugplaatsen. Deze Wet Wheeler moet duiken met 2 andere duikers waarvan minstens één 3*Duiker/Gespecialiseerd Begeleider en één 2*Duiker/Begeleider, of met één 3*Duiker/Begeleider en een 2*Duiker/Gespecialiseerd Begeleider. Een Niveau D-duiker is altijd beperkt tot 15 meter.

 

Voorwaarden:

  • Lid zijn van een NELOS-club.
  • Minimum 14 jaar oud zijn.
  • Medisch geschikt bevonden worden door een arts van de Medische Commissie om de duiksport aan te vangen. Deze houdt rekening met het advies van een arts gekozen door de duiker met een handicap. De volgende jaarlijkse medische herkeuringen mogen gebeuren door een arts naar keuze (typisch de behandelende arts) eventueel in overleg met een arts van de Medische Commissie.